Home » Imigrare și călătorii » Imigrare pentru non-UE » Viza română în scop de vizită, fără procedura invitației – ghid complet

Viza română în scop de vizită, fără procedura invitației – ghid complet

Aveți nevoie de îndrumare în a solicita viza română în scop de vizită la consulatul român din străinătate? Obțineți viza de scurtă ședere în scop de vizită (tip C/VV) folosind ghidul nostru util de mai jos. Acesta este un ghid complet și ușor de urmat pentru a vă asigura obținerea de către un cetățean străin a vizei în scop de vizită.

Acest ghid este aplicabil cazului dumneavoastră doar dacă persoana care aplică pentru viză este cetățean al unei țări pentru care procedura de aprobare a scrisorii de invitație nu este obligatorie (conform legislației în vigoare) înainte de a depune cererea de viză. Mai exact, dacă străinul este cetățean al unei țări precum Filipine, Turcia, Rusia, Africa de Sud, Kazahstan, Vietnam, Kuweit, Kenya, Qatar, Bolivia, Ucraina, Senegal, Rwanda, acest ghid poate fi utilizat cu încredere.

În caz contrar, dacă persoana în cauză este cetățean al unei țări pentru care aprobarea scrisorii de invitație este obligatorie (lista acestor țări poate fi verificată aici; țările respective sunt marcate cu un asterisc (*)), vă sfătuim să nu utilizați acest ghid, deoarece nu va fi complet util pentru dumneavoastră. Vă rugăm să utilizați următoarele ghiduri:

Dacă aveți dificultăți în a găsi ghidul aplicabil pentru cazul dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați.

IMPORTANT: Vă rugăm citiți cu atenție condițiile preliminare detaliate mai jos înainte de a utiliza acest ghid în practică.

Acest ghid pentru viza română în scop de vizită (simbol: C/VV) a fost întocmit pentru persoanele străine care dețin cetățenia unor state din afara Uniunii Europene, precum: Filipine, Turcia, Rusia, Africa de Sud, Kazahstan, Vietnam, Kuweit, Kenya, Qatar, Bolivia, Ucraina, Senegal, Rwanda.

El a fost personalizat de experții noștri în imigrare pentru solicitanții de viză care dețin cetățenia oricăreia dintre țările enumerate mai sus. Dacă solicitantul de viză are o naționalitate diferită, vă rugăm să căutați ghidul corect pe site-ul nostru.

Important:

  • viza poate fi obținută pe baza unei scrisori de invitație care trebuie emisă de un cetățean român care locuiește în România sau de o persoană străină care locuiește în România și care deține un permis valabil de ședere pe teritoriul României;
  • Viza română în scop de vizită de scurtă ședere permite cetățeanului străin să intre pe teritoriul României pentru un număr total de vizite care nu depășește 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile. Dacă cetățeanul străin dorește să călătorească în România pentru o perioadă mai lungă, este necesar să solicite o viză de lungă ședere (care poate fi prelungită ulterior cu un permis de ședere);
  • acest tip de viză de scurtă ședere poate fi emis cu una sau cu mai multe intrări;
  • valabilitatea pașaportului solicitantului trebuie să depășească valabilitatea vizei solicitate cu cel puțin 3 luni;
  • printre țările ai căror cetățeni au nevoie de viză de călătorie pentru a intra în România se află și anumite țări ai căror cetățeni trebuie să obțină aprobarea Inspectoratului General pentru Imigrări. Aceasta se obține în prealabil în baza unei scrisori de invitație speciale, înainte de a solicita viza. Lista acestor țări poate fi consultată aici. Ele sunt marcate cu un asterisc (*).

Viza română în scop de vizită, fără procedura invitației


Alte resurse:
Aveți nevoie de asistență în obținerea vizelor pentru cetățenii străini?
Cu ajutorul nostru puteți apela la cei mai buni specialiști în domeniu. Utilizați formularul de contact de mai jos pentru a descrie asistența dorită. Cei mai buni consultanți vor reveni către dumneavoastră pentru a stabili următorii pași.

Lasă un comentariu

error: Content is protected!