Plant an App, un startup românesc care dezvoltă aplicații low-code, își propune să atragă până la 1,07 milion de dolari prin crowdfunding. Mai exact, compania românească dorește să atragă finanțarea pe platforma de crowdfunding Republic.co din SUA. Platforma Republic.co permite oricărei companii sau persoane fizice să investească în startup-uri tehnologice listate pe aceasta.

Campania celor de la Plant a App va fi activă până pe 21 martie 2021, dar compania își propune să atragă 500.000 USD în cel mult trei luni și cel puțin 250.000 USD în prima lună. Investiția minimă este de 150 USD.

Listarea pe Republic.co vine după ce startup-ul a reușit să atragă deja o finanțare de la 500 Startups, una dintre cele mai active firme de investiții în capital de risc din lume.

„După succesul cu finanțarea din partea 500 Startups și o creștere accelerată de 350% în 2020, această performanță este o confirmare a potențialului nostru, deoarece mai puțin de 1% dintre startup-urile care aplică pe Republic.co sunt acceptate. Procesul de acceptare a fost un pitch în mai multe etape, destul de dificil, similar cu o interacțiune cu un fond de investiții”, a declarat Bogdan Lițescu, fondator și CEO al Plant an App.

„Această campanie este, de asemenea, specială pentru situația în care ne aflăm: suntem o companie românească listată pe o platformă de crowdfunding din SUA, cu o mare deschidere către investitorii internaționali. Am dori să știm că nu suntem singuri, dar nu am putut identifica alte startup-uri românești care au trecut prin această experiență”, a adăugat el.

Plant a App se prezintă ca fiind „briceagul armatei elvețiene” de dezvoltare software și una dintre puținele platforme care dezvoltă aplicații low-code din lume, care permit întregii echipe dintr-o companie să se implice în procesul de dezvoltare a aplicațiilor.

„Suntem pregătiți din punct de vedere tehnologic și din perspectiva echipei tehnice pentru o scalare de cel puțin zece ori. Dar pentru a realiza această creștere, trebuie să dezvoltăm puternic rețeaua de parteneri care pot implementa soluțiile oferite de Plant an App. Unul dintre factorii importanți pentru această dezvoltare este creșterea volumului și a numărului de clienți noi. Toți acești pași necesită o echipă matură de dezvoltare a afacerii, specializată în software pentru întreprinderi”, a spus Bogdan Lițescu.

„Acum, principala noastră piață țintă este Statele Unite. Suntem încrezători că vom putea atrage investițiile necesare pentru a dezvolta aceste proiecte, deoarece tehnologia cu cod redus (low code) poate avea un real succes în societate și poate aduce economii considerabile de timp, resurse umane și bani, dar și cu o eficiență ridicată “, a adăugat el.

Va reuși oare Plant an App să atragă acest milion de dolari prin crowdfunding? Noi le transmitem succes și le ținem pumnii!


Ce mai poți citi:

Write A Comment