Acest articol se adresează în mod special profesioniștilor de resurse umane interesați de tratamentul fiscal aplicabil unui stock option plan sau altor planuri similare de remunerare prin acțiuni oferite salariaților. Astfel, descriem mai jos regulile de impozitare aplicabile pentru astfel de planuri de acțiuni, pentru anul 2020.

Un aspect important de reținut este faptul că astfel de planuri de remunerare prin acțiuni (elemente de capital) pot beneficia de un tratament fiscal avantajos la nivelul salariaților dacă se îndeplinesc anumite condiții prevăzute de legislația fiscală în vigoare (Legea 227/2015 privind Codul Fiscal), după cum descriem mai jos. Prin urmare, în primul rând din această perspectivă, un Stock Option Plan reprezintă o modalitate foarte atractivă de a remunera salariații-cheie și, în același timp de a-i convinge să rămână în companie pe termen lung.

În același timp, reprezintă o pârghie eficientă de realiza o legătură între dimensiunea performanței profesionale a angajatului și cea a performanței economice a firmei.

Resurse similare:
Alte resurse:
Aveți nevoie de consultanță fiscală în implementarea unui Stock Option Plan?
Utilizați formularul de contact pentru a ne descrie asistența solicitată. Un consultant fiscal va reveni pentru detalii.

Write A Comment