În acest articol vom explica condițiile în care o companie românească poate aplica pentru angajații săi scutirea de impozit pentru sectorul IT. Aceasta este o scutire de impozit pe salariu specifică, pentru care se pot califica salariații specializați în dezvoltarea de software și care poate fi aplicată de angajatorii care activează în domeniul IT.

Dacă se aplică, scutirea de impozit poate genera economii semnificative de costuri salariale.

Mai exact, conform legislației românești în vigoare (Ordinul nr. 1168/2017 privind încadrarea în activitatea de creare de programe pentru calculator), angajații companiilor românești ale căror activități economice includ și crearea de programe pentru calculator pot beneficia de scutirea de impozit pe venit, dacă atât angajatorul cât și angajații eligibili îndeplinesc cumulativ anumite condiții stabilite prin lege.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească angajatorul pentru a beneficia de această scutire de impozit pentru sectorul IT nu sunt multe, dar, desigur, sunt importante pentru a fi îndeplinite dacă compania dorește să aplice acest stimulent fiscal pentru salariații săi.

Mai jos descriem aceste condiții și oferim explicații scurte pentru fiecare dintre ele.

Mai poți citi:
Author

Tax & Legal consultant since 2005.

Write A Comment