Subiectul privind reîncadrarea diurnelor pentru șoferi devine, din nou, un subiect pe ordinea de zi a transportatorilor rutieri, care își doresc rezolvarea acestei probleme o dată pentru totdeauna. Astfel, Camera Consultanților Fiscali (CCF) a propus recent o serie de soluții legislative care să rezolve problema reîncadrării diurnelor (neimpozabile prin natura lor) în venituri salariale impozabile de către inspectorii ANAF.

Mai exact, printre soluțiile propuse recent, reprezentanții Camerei Consultanților Fiscali propun introducerea unei amnistii fiscale în legislație, similară cu cea acordată în 2015, dar și o serie de clarificări în Codul Fiscal menite să clarifice (mai mult decât în prezent) și să ofere un cadru stabil în ce privește tratamentul fiscal aplicat diurnelor.

Cei de la CCF susțin că beneficiile soluțiilor propuse de ei ar fi evitarea falimentului angajatorilor afectați de problema recalificării diurnelor (în special al angajatorilor din sectorul transporturilor) și asigurarea unui cadru legal stabil pentru viitoarele controale ale ANAF. Mai mult, ele ar veni și în ajutorul angajatorilor din alte sectoare, precum construcții sau agențiile de muncă temporară.

Author

Tax & Legal consultant since 2005.

Write A Comment