Termenul limită pentru depunerea dosarelor de prețuri de transfer de către marii contribuabili se apropie cu pași repezi și anul acesta. Mai exact, având în vedere că termenul limită pentru declararea și plata impozitului pe profit este stabilit în 2022 pentru 25 iunie (conform OUG 153/2020), și termenul pentru întocmirea dosarului prețurilor de transfer se apropie cu aceeași dată. Asta pentru că termenul este strâns legat de cel pentru declararea și plata impozitului pe profit.

ANAF a precizat că firmele care au devenit mari contribuabili la 1 ianuarie 2022 nu sunt obligate să întocmească dosarul prețurilor de transfer în acest an. Mai exact, acesta va trebui să fie pregătit în 2023, pentru 25 iunie 2023. Astfel, anul viitor, toate societățile care au devenit mari contribuabili la 1 ianuarie 2022 vor trebui să își întocmească și ele dosarul prețurilor de transfer în conformitate cu normele pentru marii contribuabili începând cu 2023.

Explicăm mai jos, pe scurt, regulile pe care trebuie să le respecte atât marii contribuabili, cât și restul firmelor, pentru întocmirea dosarului de prețuri de transfer, cât și pentru prezentarea acestuia către ANAF.

Author

Tax & Legal consultant since 2005.

Write A Comment