Platforma de tranzacționare din Marea Britanie, eToro, va fuziona cu o companie de tip SPAC (special purpose aquisition company) – FinTech Acquisition Corp. V – urmând ca ulterior să fie listată pe bursa NASDAQ din Statele Unite. Odată ce tranzacția de fuzionare se va încheia în trimestrul al treilea al acestui an, cele două companii împreună vor avea o valoare de piață de aproximativ 10,4 miliarde de dolari, conform unui comunicat de presă al eToro.

Fondată în 2007, eToro oferă posibilitatea utilizatorilor din întreaga lume să copieze activitatea de tranzacționare financiară a altor investitori cu experiență sau să tranzacționeze pe cont propriu instrumente financiare precum: acțiuni, fonduri tranzacționate la bursă, criptomonede sau multe alte tipuri de active. FinTech Acquisition Corp. V a obținut finanțare de aproximativ 250 milioane de dolari printr-o listare pe bursă anul trecut, în decembrie.

Frenezia investițiilor tip retail și cripto din ultimul an a alimentat semnificativ creșterea de piață a eToro, făcând-o o achiziție irezistibilă.

Volatilitatea pieței și măsurile de carantină pe fondul pandemiei au încurajat consumatorii persoane fizice să înceapă să investească în piața de capital. Iar interfețele care fac aplicațiile de tranzacționare ușor de utilizat de către oricine și serviciile ieftine oferite de aceste aplicații facilitează intrarea în piață a persoanelor fizice mai mult decât oricând.

eToro a atras peste 5 milioane de utilizatori noi în 2020

Ca rezultat, eToro a adăugat peste 5 milioane de utilizatori noi în platformă pe parcursul anului 2020. Platforma a ajuns în prezent la 20 de milioane de utilizatori, devenind una dintre cele mai mari aplicații de tranzacționare din lume. Robinhood, de exemplu, o altă platformă cunoscută de pe piață, are momentan în jur de 13 milioane de utilizatori.

Iar eToro a continuat să doboare recordul de creștere în 2021 datorită freneziei de tranzacționare alimentate de reddit în luna ianuarie a acestui an. Ca rezultat, doar în luna ianuarie eToro a atras 1,2 milioane de utilizatori noi în platformă, aproape triplând media lunară a numărului de conturi noi de 440.000 înregistrată pe parcursul anului 2020, conform unui comunicat de presă emis de companie.

În plus, eToro s-a bucurat și de un aflux de investitori care încearcă să profite de pe urma valului de creștere în valoare a criptomonedelor, în special a Bitcoin-ului. Reprezentanții eToro spun că platoforma găzduia cu 61% mai mulți deținători de Bitcoin în luna ianuarie decât în aceeași perioadă din 2020.

Tranzacția prin care platforma eToro plănuiește listarea ar trebui totodată să consolideze extinderea eToro către piața din Statele Unite. Ea demonstrează în același timp maturizarea acestui sector al serviciilor financiare, impulsionând și alte platforme de tranzacționare să acceseze listarea la bursă.

eToro s-a extins cu tranzacționarea de criptomonede pe piața din SUA în 2019, iar acum intenționează să lanseze tranzacționarea de acțiuni în semestrul al doilea din 2021, conform comunicatului său de presă.

Cu acordul tranzacției de fuzionare de tip SPAC, eToro va acumula resurse financiare semnificative pentru a sprijini această extindere, adăugând un disponibil de cash în valoare de 800 de milioane de dolari în bilanțul său. Cu toate acestea, va fi o provocare grea să asigure același trend de creștere puternică, deoarece investitorii locali din SUA au deja la dispoziție o gamă largă de platforme de tranzacționare, precum Robinhood, Public.com și Stash.

În plus, alte aplicații de tranzacționare care au înregistrat creșteri record similare în ultimul an își planifică și ele propriile IPO-uri, cum ar fi Robinhood sau platforma de crypto exchange Coinbase. Alții vor monitoriza probabil listarea eToro îndeaproape pentru a vedea cum va evolua pe piața NASDAQ mai târziu în acest an, înainte de a lua în considerare propria listare.


Resurse similare:

învățat din investiția în Bitcoin

Lecții pe care le-am învățat din investiția în Bitcoin

În general îmi place să fac investiții în diferite vehicule sau instrumente financiare și să încerc noi modalități de a investi. Investesc în Bitcoin și în criptomonede încă din 2017. Pe parcurs am învățat destul de multe despre investiții, iar în acest articol împărtășesc o parte din lecțiile mele personale pe care le-am învățat din

Alte resurse:

Toate resursele din categoria: Afaceri și Economie

Write A Comment