Este oficial: guvernul a modificat plafonul neimpozabil pentru cadouri oferite salariaților cu ocazia sărbătorilor, mărind valoarea acestuia de la 150 lei, cât era inițial, la 300 lei pe cadou.

O măsură excelentă pentru angajatori, deoarece vor putea acorda salariaților cadouri în bani sau în natură, inclusiv tichete cadou, cu ocazia sărbătorilor stabilite în Codul Fiscal, până în valoarea de 300 lei pe angajat, fără să datoreze și taxe salariale.

Detaliul interesant este că modificarea a fost publicată (și a intrat automat în vigoare) printr-o ordonanță de urgență doar cu 7 zile înainte de Crăciun, adică pe 18 decembrie 2021. Astfel, modificarea a avut loc mult prea din scurt pentru mulți dintre angajatori ca să poată lua decizia acordării cadourilor la noul plafon mărit pentru acest Crăciun.

Mai exact, modificarea a intrat în vigoare prin Ordonanța de Urgență nr. 130/2021 care a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1.202 din 18 decembrie 2021.

Următoarea sărbătoare când angajatorii pot profita de noul plafon neimpozabil pentru cadouri este 8 Martie

Dacă publicarea modificării plafonului neimpozabil pentru cadouri a fost prea din scurt pentru dumneavoastră, veți putea profita de acesta cu ocazia următoarei sărbători stabilite prin Codul Fiscal. Mai exact, următoarea ocazie cu care veți putea să acordați cadouri angajaților va fi cea de 8 Martie.

Atenție însă: astfel de cadouri neimpozabile vor putea fi acordate numai salariatelor din compania dumneavoastră! Legea specifică clar aplicarea exceptării de la impozitare, atât din perspectiva impozitului pe venit, cât și din perspectiva contribuțiilor sociale, doar pentru “cadouri oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie”.

Tichetele cadou oferite salariaților în afara sărbătorilor stabilite prin Codul Fiscal vor fi subiect de contribuții sociale

În același timp, tot prin Ordonanța 130/2021, guvernul a modificat și tratamentul fiscal aplicabil tichetelor cadou oferite de angajatori salariaților, în afara sărbătorilor stabilite prin lege.

Mai concret, tichetele cadou puteau beneficia de un tratament preferențial chiar și în situațiile în care nu erau acordate salariaților cu ocazia sărbătorilor de Paște, Crăciun, 8 Martie și 1 Iunie. Tratamentul preferențial implica exceptarea avantajelor oferite sub formă de tichete cadou din baza contribuțiilor sociale obligatorii, ele fiind subiect doar de impozit pe venit (10%).

În urma recentelor modificări, acestea vor fi subiect și de contribuții sociale obligatorii, atât la nivelul salariatului, cât și la nivelul angajatorului, ca orice element salarial impozitat integral.

Această modificare vine în contextul mai larg în care autoritățile au decis interzicerea acordării tichetelor cadou altor persoane în afara salariaților.

Author

Tax & Legal consultant since 2005.

Write A Comment