Vista Bank a anunțat recent semnarea pentru achiziția Credit Agricole România, ca parte a unui acord mai larg cu Credit Agricole Group. Astfel, preluarea are loc prin achiziția a 100% din acțiunile băncii românești.

Finalizarea achiziției este încă supusă aprobărilor care urmează a fi date de Banca Națională a României și de Consiliul Concurenței. Aprobările ambelor organisme sunt estimate a fi acordate și astfel achiziția finalizată până la sfârșitul primului semestru al anului 2021.

Credit Agricole România are o rețea de 14 sucursale în toată țara și active totale de aproximativ 535 milioane de euro.

După finalizarea achiziției, Vista Bank va ajunge să dețină active de peste 1,2 miliarde de euro, împrumuturi de aproximativ 750 de milioane de euro, depozite de aproximativ 1,1 miliarde de euro și peste 105 milioane de euro în capital comun de nivel 1 (CET1).

Vista Bank este activă pe piața bancară din România încă din 1998, are o rețea de 31 de sucursale și 320 de angajați și oferă o gamă completă de produse și servicii financiare.

Referindu-se la tranzacție, președintele Consiliului de Administrație al Vista Bank, Stavros Lekkakos, a declarat: „Achiziția Credit Agricole România este un moment important pentru Vista Bank și este în conformitate cu strategia noastră de a crește și de a ne consolida în continuare poziția pe piață. Ne concentrăm pe sprijinirea economiei românești, prin generarea de valoare pentru toate părțile interesate, clienți și angajați. Dorim să mulțumim reprezentanților Credit Agricole pentru cooperarea și profesionalismul lor în această tranzacție”.


Alte resurse:

Write A Comment