Doriți să depuneți solicitare, în scopul reîntregirii familiei, pentru obținerea permisului de ședere a unui cetățean turc căsătorit cu un cetățean român? Puteți obține permisul de ședere rapid și ușor, cu ajutorul ghidului nostru pas-cu-pas, de mai jos.

Scopul principal al ghidului nostru este de a explica toate detaliile pe care trebuie să le cunoașteți, astfel încât să vă puteți pregăti temeinic pentru depunerea solicitării de permis de ședere. Ghidul pregătit de noi vă ajută să reduceți semnificativ riscul de a primi un răspuns negativ din partea Inspectoratului General pentru Imigrări din România, deoarece vă ajută să rezolvați încă de la început toate potențialele probleme birocratice ale acestei proceduri.

TIP PERMIS DE ȘEDERE: reîntregirea familiei, căsătorit cu cetățean român. Acesta este un ghid personalizat pentru cetățenii turci, ținând cont de cerințele din legislația românească care se aplică pentru străinii de această naționalitate.

IMPORTANT: vă rugăm să citiți cu atenție instrucțiunile descrise mai jos în secțiunea „Cerințe preliminare importante”, înainte de a urma instrucțiunile din ghidul nostru de mai jos.

  • Solicitantul trebuie să fie legal căsătorit cu cetățeanul român, ceea ce înseamnă că, pentru solicitare, trebuie să fie disponibil un certificat de căsătorie românesc; în cazul în care certificatul de căsătorie a fost eliberat într-o altă jurisdicție, trebuie obținută o transcriere în limba română a certificatului de căsătorie străin anterior depunerii cererii de permis de ședere în România;
  • De asemenea, solicitantul trebuie sa aibă la dispoziție un spațiu de locuit în Romania și să poată dovedi disponibilitatea acestuia prin documente;
  • Aprobarea dreptului de ședere pentru cetățean turc, pentru scopul reîntregirii familiei poate fi refuzată dacă autoritățile ajung la concluzia că cele două persoane au încheiat o „căsătorie de conveniență”; în mod similar, cererea poate fi respinsă dacă autoritățile evaluează existența bigamiei sau poligamiei;
  • Permisul de ședere poate fi aprobat pentru o perioadă de valabilitate de cel mult 5 ani.

Mai multe detalii: Orice cetățean turc legal căsătorit cu un cetățean român are dreptul de a solicita rezidența în România pentru reîntregirea familiei. Pentru a obține permisul de ședere în România, cetățeanul turc trebuie să pregătească și să depună un dosar de solicitare, atât online, cât și în format fizic, la Inspectoratul General pentru Imigrări din România. Dosarul de cerere pentru permisul de ședere va trebui să includă un anumit set de documente, bine pregătite în prealabil. Prin urmare, înainte de a iniția solicitarea pentru permis de ședere, solicitantul trebuie să pregătească în mod corespunzător toată documentația necesară pentru aceasta.

Dacă aveți o naționalitate diferită de cea turcă, vă rugăm să nu urmați instrucțiunile din acest ghid, deoarece ar putea să nu fie pe deplin utile pentru cazul dumneavoastră. Vă rugăm să căutați un ghid care se aplică în mod specific naționalității și situației dumneavoastră.

Obținerea permisului de ședere pentru cetățean turc căsătorit cu român

Tipul permisului: reunificarea familiei

Toate resursele din categoriile: Imigrare și călătorii, Imigrare pentru non-UE

Author

Tax & Legal consultant since 2005.

Write A Comment