Este oficial, constructorul român de mașini va deschide precomenzile pentru modelul electric Dacia începând din 20 martie, anul acesta. Vorbim de modelul electric Dacia Spring, singurul model electric anunțat a intra în producție. Precomenzile vor putea fi plasate și online.

Astfel, începând cu 20 martie, Dacia va deschide precomenzile pentru varianta “Comfort Plus” a acestui model, primele livrări de mașini fiind programate pentru luna septembrie 2021.

Conform declarațiilor reprezentanților Dacia, versiunea “Comfort Plus” a modelului electric la fi disponibilă pe piață la un preț de 18.100 euro, cu TVA inclus. Mașina va avea o autonomie de 230 kilometri pe ciclul WLTP și de 305 kilometri pe ciclul WLTP City (testare în urban). Modelul va fi echipat cu un motor electric de 35 KW (45 CP), care va fi cuplat cu o baterie de 26,8 KWh. Bateria va putea fi încărcată atât la o priză normală de 220 V, cât și la un Wallbox sau, la opțiunea clientului, de la o bornă DC.

Conform declarațiilor constructorului, modelul electric Dacia Spring va fi echipat pe varianta de serie cu numeroase mecanisme de siguranță, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, 6 airbag-uri, aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

Resurse similare:

Constructorul va oferi la acest model o garanție de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul și o garanție pentru baterie de 8 ani sau 120.000 km.

Mai târziu vor fi deschise precomenzile și pentru varianta “Comfort” a acestui model electric, care va fi disponibilă la prețul de 16.800 euro.

Modelul electric Dacia Spring va putea fi achiziționat în România și prin intermediul programului RABLA PLUS. Reprezentanții Dacia nu au specificat dacă prețul de 18.100 euro va fi prin programul RABLA PLUS sau la liber.

Author

Business adviser & entrepreneur

Write A Comment