Explicăm în acest articol legea ​kurzarbeit, mult discutată recent în presă și în mediul de afaceri și care a fost recent introdusă în legislația românească prin Ordonanța de Urgență nr. 132/2020. Această lege se dorește a fi o modalitate de flexibilizare a programului de muncă pentru salariați. Ea este considerată o măsură de sprijin atât pentru salariați, cât și pentru angajatori în condițiile speciale impuse de epidemia cu Coronavirus.

Modelul de muncă “kurzarbeit”, după cum sugerează și numele, a fost preluat de la germani. Aceștia au dezvoltat pentru prima oară modelul acum mai bine de 100 de ani, special pentru perioadele de recesiune sau criză economică. El are ca scop de bază stabilizarea economiei prin impulsionarea păstrării locurilor de muncă, cu ajutorul unor facilități de natură financiară, și nu numai.

Împrumutată de la germani, Legea kurzarbeit a fost adoptată de mai multe state europene, însă sub diferite forme adaptate la specificul economic local. De altfel, un binecunoscut economist spunea recent ca proramul Kurzarbeit are șanse să devină cel mai bine exportat produs al nemților în perioada pandemiei.

Doriți să contribuiți cu sugestii utile privind legea kurzarbeit și aplicabilitatea acestui program în România? Lăsați un comentariu mai jos.

Author

Tax & Legal consultant since 2005.

Write A Comment