Home » Îndrumare fiscală » Impozitarea venitului din chirie pentru anul 2019 – ghid practic

Impozitarea venitului din chirie pentru anul 2019 – ghid practic

Sunteți în căutarea celui mai bun sfat pentru impozitarea venitului din chirie pentru anul 2019? Încercați să obțineți câteva sfaturi practice cu privire la declararea eficientă a veniturilor realizate din chirii în România și încă nu găsiți acele sfaturi?

În acest articol echipa noastră de consultanți fiscali vă oferă cele mai bune sfaturi practice pentru declararea venitului din chirie în România, astfel încât să puteți aplica cele mai corecte și mai eficiente metode de declarare fiscală. În urma acestui articol, veți putea să vă declarați corect veniturile din chirii și să respectați ultimele modificări ale legislației fiscale din România pentru anul 2019.

Impozitarea venitului din chirie – ratele de impozitare aplicabile

Veniturile realizate în urma închirierii oricărui tip de spațiu – de ex. apartament, casă, spațiu comercial – de către persoane fizice, reprezintă un venit supus impozitării în România. Conform prevederilor Codului Fiscal românesc (Legea nr. 227/2015), veniturile obținute din chirii sunt incluse în categoria mai largă a „veniturilor din cedarea folosinței bunurilor”. Astfel, conform legislației fiscale în vigoare, persoanele care obțin astfel de venituri au anumite obligații de declarare fiscală față de autoritățile fiscale române (ANAF).

Florin Stoicescu

Consultant fiscal și juridic


Resurse similare:

Lasă un comentariu