Începând cu data de 8 august 2020, Germania introduce noi protocoale de testare COVID-19. Acestea vor fi obligatorii pentru oricine călătorește în Germania, din oricare din cele 130 de țări incluse în lista celor cu risc ridicat (“high-risk countries”).

Obligația de testare

Astfel, de la data de 8 august 2020 oricine intră sau iese din țară este obligat la efectuarea testului COVID după cum urmează:

  • în termen de 48 de ore de la plecare, pentru cei care pleacă din țară
  • în 72 de ore de la sosire, pentru cei care sosesc în Germania – obligatoriu pentru oricine sosește în Germania și vine dintr-unul din statele cu risc ridicat, inclusiv pentru cetățenii germani.

Testele vor fi oferite gratuit la aeroport, la cabinetele medicilor, inclusiv la facilitățile de testare.

Obligația de autoizolare

Călătorii care sosesc în Germania pentru prima dată sau se întorc în Germania dintr-o călătorie efectuată într-o țară cu risc ridicat sunt obligați să se autoizoleze până când primesc rezultatul testului COVID. Dacă rezultatul testului este pozitiv, sunt obligați să rămână în autoizolare acasă, pentru încă o perioadă de 14 zile.

Persoanele care sunt supuse testării obligatorii, sunt, de asemenea, încurajate să efectueze un al doilea test la cinci până la șapte zile după primul test. Călătorii care provin din țări care nu sunt considerate cu risc ridicat sunt încurajate să efectueze până la două teste gratuite în termen de 72 de ore de la sosirea în țară, dar nu sunt obligate în acest sens.

Cei care nu respectă protocolul de testare obligatoriu se vor confrunta cu amenzi semnificative.

Lista țărilor cu risc ridicat publicată de autoritățile germane este disponibilă aici.

Pe lângă țările cu risc ridicat, autoritățile germane consideră și anumite zone din Australia (Victoria), Belgia (Anvers), Bulgaria (Blagoevgrad, Dobritch și Varna), România (Argeș, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți și Timiș) și Spania (Aragon, Catalonia și Navarreas) ca fiind de asemenea cu risc ridicat. Călătorii care provin din aceste zone ale acestor țări vor fi, de asemenea, obligați să facă teste atunci când călătoresc în Germania.

Germania a oprit călătoriile neesențiale începând din martie din cauza pandemiei COVID-19. Țara a luat măsuri pentru redeschiderea granițelor în iunie și iulie, mai întâi pentru călătorii din Spațiul Schengen și apoi pentru cetățenii anumitor state din afara Spațiului Schengen.

Restricțiile au fost recent ridicate pentru cetățenii țărilor membre UE sau din Spațiul Schengen și Regatul Unit, cât și pentru rezidenți din Australia, Canada, Georgia, Noua Zeelandă, Thailanda, Tunisia și Uruguay.

Intrarea în Germania din afara Spațiului Schengen este permisă pentru cetățenii țărilor terțe și în situația în care dețin o viză sau un permis de ședere german și au reședința stabilită în Germania, sau au reședința într-o altă țară din spațiul SEE sau din Elveția și călătoresc prin Germania pentru a ajunge în țara lor de reședință.

De asemenea, cetățenii țărilor terțe pot intra în Germania și dacă îndeplinesc o „activitate esențială” în Germania. În această categorie intră cetățeni ai țărilor terțe care călătoresc în Germania pentru muncă de înaltă calificare, ca studenți străini sau pentru reîntregirea familiei.

De asemenea, acum este permis ca cuplurile necăsătorite să se reunească în Germania dacă partenerul care trăiește în Germania îl invită pe celălalt partener, iar cuplul poate demonstra că au un parteneriat de lungă durată.


Alte resurse:

Aveți nevoie de servicii de asistență în imigrare?
Utilizați formularul de contact de mai jos pentru a ne descrie asistența dorită. Cei mai buni consultanți în imigrare vor reveni către dumneavoastră pentru detalii.

Write A Comment