Home » Exceptare la obținerea avizului de muncă pentru cetățenii moldoveni

Exceptare la obținerea avizului de muncă pentru cetățenii moldoveni

O nouă exceptare la obținerea avizului de muncă se aplică începând de ieri, 10 septembrie 2020, pentru cetățenii din Republica Moldova, dar și pentru cei din Ucraina și Serbia.

Astfel, în scopul încadrării în muncă pe teritoriul României, a fost eliminată obligația de obținere a avizului de muncă pentru cetățenii din țările menționate mai sus.

Categoriile de străini exceptați:

Exceptarea nu se aplică pentru toate situațiile însă, ci doar pentru situațiile în care cetățenii străini urmează să fie încadrați cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pe o perioadă de cel mult 9 luni într-un an calendaristic. Exceptarea se va aplica inclusiv lucrătorilor transfrontalieri.

Așadar, aceștia vor putea obține direct viza de lungă ședere în scop de muncă (simbol D/AM), fără a mai prezenta avizul de muncă, procesul de imigrare fiind astfel mult mai simplu.

Modificarea care aduce această exceptare la obținerea avizului de muncă este prevăzută de Legea 200/10.09.2020, care a fost publicată pe 10 septembrie 2020 în Monitorul Oficial nr. 832.

Această lege completează Ordonanța de Urgență nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România și a Ordonanța nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.


Alte resurse:

Lasă un comentariu

Dorești să te înscrii la newsletter-ul nostru pe teme de: îndrumare fiscală, imigrare, legislația muncii sau locuri de vizitat în România?

Mulțumim pentru înscriere! Ne auzim curând.