Începând cu 15 iunie 2020, Elveția ridică restricțiile de călătorie pentru toți cetățenii din statele membre ale Uniunii Europene.

Astfel, începând cu data de 15 iunie au fost desființate toate restricțiile de intrare pentru călătorii din țările membre ale spațiului Schengen, iar controalele la frontiera elvețiană cu aceste țări au fost de asemenea sistate.

Libera circulație a persoanelor între Elveția și toate țările membre UE și Marea Britanie este permisă începând cu aceeași dată de 15 iunie. Următoarele șase țări vor rămâne pe lista statelor cu “risc ridicat” după 15 iunie: Bulgaria, Croația, Cipru, Irlanda, România și Marea Britanie.

Elveția va păstra restricții doar pentru cetățenii țărilor terțe care doresc să intre în Elveția de pe teritoriul țărilor cu “risc ridicat” din lista de mai sus.

Elveția ridică restricțiile și pentru detașări

De asemenea, salariații detașați pe teritoriul Elveției pentru o perioadă de 90 de zile sau mai puțin, în conformitate cu Acordul privind libera circulație a persoanelor, nu mai au obligația de a obține confirmarea notificării detașării pentru a intra în Elveția.

Consiliul Federal elvețian a anunțat oficial că, începând cu data de 6 iulie 2020, va ridica toate restricțiile legate de COVID-19 la intrarea lucrătorilor din țările din afara spațiului Uniunii Europene. Începând cu aceeași dată, toate cantoanele Elveției vor începe să prelucreze solicitările de obținere a permiselor de ședere fără drept de muncă adresate de cetățenii țărilor terțe.

Cetățenilor din țări terțe nu li se va permite încă să călătorească în Elveția pentru perioade mai mici de 90 de zile (care nu necesită permis de ședere). Aceste situații pot fi: în scop turistic, sau pentru a participa la cursuri pe perioade scurte, în scop de tratament medical sau întâlniri de afaceri non-urgente. Toate aceste călătorii vor fi aprobate numai pentru situații de necesitate specială. Elveția intenționează să ridice aceste restricții de intrare în același timp cu celelalte state Schengen.


Alte resurse:

Aveți nevoie de asistență profesională în detașarea internațională a salariaților?

Utilizați formularul de mai jos pentru a ne descrie asistența dorită. Un consultant specializat va reveni către dumneavoastră pentru detalii.

Write A Comment