Vă aflați în situația necesității prelungirii dreptului de ședere pentru detașare în România pentru un cetățean străin (din afara spațiului UE)? Cetățeanul străin este momentan detașat în România, având aviz de muncă și permis de ședere valabile pentru o perioadă limitată de 12 luni?

Având în vedere limitarea prin lege a perioadei de detașare a străinilor la cel mult 12 luni într-un interval de 5 ani, nu știți care ar fi cea mai bună soluție pentru prelungirea dreptului de muncă și al șederii în România?

În acest articol explicăm pe scurt soluțiile practice pentru prelungirea dreptului de muncă și al dreptului de ședere în România pentru un cetățean străin (din afara spațiului UE) care a fost detașat în România și căruia îi expiră permisul de ședere românesc în scop de detașare. Vom detalia pe scurt care sunt soluțiile în practică, în ce condiții se poate aplica pentru fiecare. De asemenea, vom explica care sunt diferențele între variantele existente și termenele pentru depunerea solicitărilor, cât și pentru obținerea avizului și a permisului de ședere.

Toate resursele din categoriile: Mobilitatea salariaților & Imigrare, Imigrare și călătorii

Aveți nevoie de asistență în procedurile de imigrare? Apelați la cei mai buni consultanți în domeniul imigrării:
Author

Tax & Legal consultant since 2005.

Write A Comment