Spre finalul anului 2020, Codul Fiscal a suferit anumite modificări (prin Legea nr. 296/2020), iar printre ele se numără o serie de reguli noi care vizează consolidarea fiscală, în ceea ce privește impozitul pe profit, la nivel de grup de companii.

În esență, logica creării unui astfel de mecanism este de a li se permite companiilor implicate să își compenseze profiturile cu pierderile la nivelul grupului, în ceea ce privește calcularea și plata impozitului pe profit. Acest lucru, însă, nu se va întâmpla automat. Companiile interesate de mecanismul consolidării fiscale la nivel de grup trebuie să facă o solicitare pe care să o adreseze Fiscului.

În acest context, prezentăm, mai jos, care sunt cele mai importante aspecte care trebuie reținute, înaintea unui asemenea demers – cum se calculează impozitul pe profit la nivel de grup și care este ideea din spatele acestui mecanism; care este cel mai timpuriu moment de la care se poate aplica facilitatea; ce companii pot să facă parte dintr-un asemenea grup; ce demersuri trebuie urmate pentru a constitui un astfel de aranjament.

Resurse similare:
Alte resurse:

Write A Comment