Home » Îndrumare fiscală » Ce este un sediu permanent și care sunt elementele ce îl pot genera?

Ce este un sediu permanent și care sunt elementele ce îl pot genera?

În acest articol explicăm ce este un sediu permanent, cum pot autoritățile fiscale ale unui stat să determine existența unui sediu permanent pentru o societate care desfășoară activități economice în acel stat fără să se înregistreze formal, și care sunt consecințele în practică.

Ce este un sediu permanent?

Ca principiu, orice activitate desfășurată de o societate comercială având rezidența într-un stat care are ca rezultat obținerea de venituri pe teritoriul unui alt stat poate fi considerată de către autoritățile fiscale din cel de-al doilea stat ca reprezentând un sediu permanent al acelei societăți. Mai exact, o prezență fizică a acelei societăți, generatoare de venituri impozabile în acel stat.

Ca urmare a evaluării existenței unui sediu permanent, autoritățile fiscale din statul respectiv pot considera că anumite venituri ale societății respective sunt realizate din activități desfășurate pe teritoriul acelui stat. Astfel, pentru veniturile respective, autoritățile pot calcula impozit pe profit de plată în acel stat.

Florin Stoicescu

Consultant fiscal și juridic


Alte resurse:

Aveți nevoie de asistența unui consultant fiscal cu experiență?

Nimic mai simplu. Utilizați formularul de contact de mai jos pentru a ne descrie asistența dorită. Cei mai buni consultanți fiscali vor reveni către dumneavoastră pentru a stabili următorii pași.

Lasă un comentariu

error: Content is protected!