Dacă nu v-ați pus încă la punct cu cele mai importante schimbări care vă vor afecta afacerea în 2022, ar fi recomandat să o faceți cât mai rapid, deoarece acestea nu sunt puține, iar unele au intrat deja în vigoare.

În acest articol vi le prezentăm, pe scurt, pe cele mai importante dintre acestea, care vor avea un impact important asupra companiilor. Printre aceste noutăți se numără obligații importante precum implementarea fișierului SAF-T, simplificarea declarațiilor de înregistrare fiscală, și mutarea anumitor termene de declarare importante pentru firme.

Schimbări importante care îți vor afecta afacerea în 2022

1 ianuarie și 1 iulie – Introducerea fișierului SAF-T pentru marii contribuabili

Autoritățile au decis: în mod oficial, introducerea fișierului SAF-T (fișierul standard de control fiscal, prescurtarea venind de la termenul în engleză “Standard Audit File for Tax”) se va face de către marii contribuabili începând cu data de 1 ianuarie 2022. Începând cu această dată, fișierul SAF-T (prin declarația 406) a devenit obligatoriu pentru firmele care au fost clasificate de ANAF în categoria marilor contribuabili în anul 2021.

Author

Tax & Legal consultant since 2005.

Write A Comment