Calculator venit PFA – 2020

Calculează venitul net al unui PFA și taxele aferente anului 2020. Doar introduci suma venitului anual estimat, iar aplicația va calcula automat taxele aferente și venitul net final.

Coordonatele calculului pentru anul 2020 sunt următoarele:

  • toate taxele sunt calculate la venitul realizat (nu în baza normei de venit);
  • cheltuielile luate în considerare sunt cheltuielile deductibile conform prevederilor Codului Fiscal; adică realizate în scopul economic al activității de PFA;
  • impozit pe venit datorat: 10% calculat la venitul net impozabil;
  • CASS (contribuția socială de sănătate) și CAS (contribuția pentru pensie) se datorează pentru venitul din activități independente doar dacă venitul net (cumulat cu alte venituri, dacă este cazul) este cel puțin egal cu 26.760 Lei (12 salarii minime brute pe economie).
  • CASS și CAS se datorează și în situația în care persoana fizică plătește cele două contribuții obligatorii în calitate de salariat.

Alți cititori utilizează și:

Important:

Calculatorul de venit de mai sus are menirea de a vă oferi îndrumări generale privind calculul venitului net și al taxelor datorate pentru o persoană fizică autorizată (PFA). Acesta aplică regulile de calcul al taxelor conform prevederilor legislației fiscale românești valabile pentru anul 2020. Cu toate acestea, calculatoarele nu iau în considerare absolut toate regulile specifice aplicabile. Prin urmare, calculatorul de mai sus ar trebui utilizat doar cu scop de informare generală. Pentru orice situații specifice, vă rugăm să contactați un consultant profesionist.


Alte resurse similare:

Dorești să contribui cu comentarii referitoare la Calculator Venit PFA? Vrei să împărtășești sugestii utile? Lasă un comentariu mai jos.

Lasă un comentariu

Doriți să vă abonați la articolele noastre de îndrumare fiscală, salarizare și update-uri legislative?

Te-ai abonat cu succes la newsletter-ul nostru, mulțumim! Poți închide această fereastră.

S-a produs o eroare. Te rugăm să încerci din nou..

Expat-Center Romania va utiliza datele tale doar în scopuri informative prin newsletter-ul nostru.