Home » Calculatoare de taxe » Calculator impozit venituri din chirii
calculator impozit venituri din chirii

Calculator impozit venituri din chirii

Calculează-ți impozitul datorat pentru veniturile din chirii conform legislației fiscale în vigoare. Calculează contribuția de asigurări de sănătate. Doar introduci suma chiriei lunare și valuta chiriei stabilită în contract, iar aplicația îți va calcula automat taxele anuale datorate și venitul net final.

Coordonatele calculului pentru venitul aferent anului 2020 sunt următoarele:

  • Impozitarea se face în sistem forfetar (prin deducere a cheltuielilor fixe, conform prevederilor Codului Fiscal pentru anul 2020);
  • CASS (contribuția socială de sănătate) se datorează pentru venitul din chirii (i.e., venitul din cedarea folosinței bunurilor) doar dacă venitul anual net impozabil (cumulat cu alte venituri, dacă este cazul) este cel puțin egal cu 26.760 Lei (12 salarii minime brute pe economie);
  • CASS se datorează și în situația în care persoana fizică plătește contribuția și în calitate de salariat.

Alte calculatoare utile:

Important:

Calculatorul de mai sus are menirea de a vă oferi îndrumări generale privind calculul impozitului pentru venitul din chirii și al contribuției sociale de sănătate (CASS) datorate de o persoană fizică. Acesta aplică regulile de calcul al taxelor conform prevederilor legislației fiscale românești la zi. Pentru orice alte situații specifice, vă recomandăm să contactați un consultant fiscal.


Alte resurse:

Dorești să programezi o sesiune online cu un consultant fiscal autorizat?
Utilizează formularul de contact de mai jos pentru a descrie asistența necesară. Un consultant va reveni către tine în cel mai scurt timp.
Dorești să contribui cu comentarii referitoare la calculator impozit venituri din chirii? Vrei să împărtășești sugestii utile? Lasă un comentariu mai jos.

Lasă un comentariu