calculator impozit dividende

Calculator impozit dividende

Calculează venitul net din dividende și taxele aferente. Introdu suma dividendelor anuale estimate, iar aplicația va calcula automat taxele aferente și venitul net final.

Coordonatele calculului sunt următoarele:

  • impozit pe venit datorat: 5% calculat la venitul brut încasat din dividende;
  • CASS (contribuția socială de sănătate) se datorează pentru venitul din dividende doar dacă venitul impozabil anual (cumulat cu alte venituri – altele decât salarii, dacă este cazul) este cel puțin egal cu 26.760 Lei (12 salarii minime brute pe economie).
  • CASS se datorează pentru venitul din dividende și în situația în care persoana fizică plătește deja această contribuție în calitate de salariat.

Alți cititori utilizează și:

Important:

Calculatorul de mai sus are menirea de a vă oferi îndrumări generale privind calculul venitului net și al taxelor datorate pentru venitul din dividende de către o persoană fizică. Acesta aplică regulile de calcul al taxelor conform prevederilor legislației fiscale românești în vigoare. Cu toate acestea, calculatorul nu ia în considerare absolut toate situațiile specifice aplicabile. Prin urmare, pentru orice situații specifice, vă rugăm să contactați un consultant fiscal profesionist.


Alte resurse similare:

Dorești să contribui cu comentarii și sugestii utile referitoare la calculatorul nostru fiscal? Lasă un comentariu mai jos.

Lasă un comentariu

Dorești să te înscrii la newsletter-ul nostru pe teme de: îndrumare fiscală, imigrare, legislația muncii sau locuri de vizitat în România?

Mulțumim pentru înscriere! Ne auzim curând.