Cauți oportunități de investiții în acțiuni în companii 5G? Companiile din sectorul de telecomunicații și furnizorii de servicii wireless din întreaga lume au dezvoltat rețele cu tehnologie 5G care permit conexiuni la internet mai rapide și mai clare, o mai mare conectivitate la nivel mondial, aplicații software avansate și mai puține întârzieri pentru utilizatori.

Tehnologia 5G, se spune, urmează să revoluționeze lumea tehnologiei și să ofere oportunități de dezvoltare în toate sectoarele, nemaivăzute până în prezent.

Dar ce înseamnă, mai exact, tehnologia 5G și ce oportunități de investiții poate aduce ea? Potrivit unui studiu efectuat de International Data Corporation (IDC), conexiunile wireless 5G au ajuns să genereze, deocamdată, venituri de peste 10 milioane USD în 2019, dar se așteaptă să ajungă la 1,01 miliarde până în 2023. Aceasta reprezintă o rată de creștere anuală de 217,2% doar în acest interval scurt de timp.

Ce aduce nou tehnologia de tip 5G?

5G este a 5-a generație de rețea mobilă după rețelele 1G, 2G, 3G și 4G. Ea se bazează pe multiplexarea prin diviziune de frecvență ortogonală (OFDM), o metodă de reducere a interferențelor pe mai multe canale diferite. Noua interfață aeriană 5G NR (New Radio) poate îmbunătăți și mai mult OFDM pentru a oferi mai mult acces 5G mai multor oameni în același timp.

Cum ai putea tu să profiți de pe urma acestei tehnologii și în ce acțiuni în companii 5G ai putea să investești?

Author

Business adviser & entrepreneur

Write A Comment