Căutați locuri minunate de vizitat în țară, în timpul unei vacanțe scurte sau escapade pentru weekend? Ați auzit vreodată de Transilvania, acel loc misterios de undeva din Europa de Est? 🙂

Dacă răspunsul este da (și nici nu poate fi altul :)), atunci probabil în mod automat asociați Transilvania cu Dracula, cu vampiri care se ascund în castelele medievale înconjurate de peisaje dramatice. Însă, după cum bine știți, Transilvania este mult mai mult decât atât.

Dacă nu ați aflat încă, Transilvania este una dintre cele mai populare regiuni din România printre turiștii străini și merită această popularitate pe deplin. Numărul turiștilor care călătoresc și vizitează locuri din Transilvania este în continuă creștere de la an la an. Prin urmare, vă asigurăm că o vacanță în Transilvania va fi de neuitat.

Transilvania este o parte fermecătoare a României, unde turiștii se pot bucura de orașe medievale frumoase, biserici fortificate bine conservate, castele uimitoare și unde pot afla foarte multe lucruri despre cultura și tradițiile locului. De asemenea, puteți pune pe listă atracții naturale, cum ar fi lacurile vulcanice și peșterile cu ghețari.

Da, ați auzit foarte bine, în Transilvania există astfel de locuri minunate de vizitat, precum peșteri cu ghețari. Dar nu vă spunem unde, vă lăsăm să descoperiți singuri. Sau cine știe, poate acesta va fi subiectul vreunui articol pe blogul nostru în curând 🙂

Dacă decideți să vizitați Transilvania, am selectat pentru dumneavoastră o listă cu trei locuri pe care trebuie să le vedeți și pe care ar trebui să le adăugati itinerariului, dacă nu ați făcut-o până acum.

Brașov

Știați că Brașovul reprezintă unul dintre cele mai vizitate orașe din România? Este cunoscut și sub numele său german “Kronstadt”, care înseamnă “Orașul Coroanei”. Când veți ajunge în centrul Brașovului, veți înțelege cu siguranță de ce Brașovul are acest nume regal. Priveliștile grozave, arhitectura locală veche de 500 de ani și numeroasele muzee pe care le puteți vizita, cu siguranță vă vor impresiona.

După cum probabil știți, Brașovul este un oraș așezat la poalele muntelui – mai exact, se află la poalele Muntelui Tâmpa. Un lucru pe care-l pot face cei care sunt pasionați de drumeții este să se cațere pe vârful Muntelui Tâmpa. În vârf vă veți bucura cu siguranță de o priveliște uimitoare asupra orașului medieval al Brașovului. Astfel, puteți face o drumeție până în vârf pe jos, în aproximativ o oră, sau cu telecabina în câteva minute. Pe creasta muntelui se află un semn cu numele orașului, inspirat de celebrul semn de la Hollywood.

Principalele atracții ale orașului pe care nu doriți să le ratați includ: Piața Sfatului, Biserica Neagră (este cea mai mare biserică gotică din Europa de Est!), Strada Sforii (una dintre cele mai înguste străzi din Europa), Muntele Tâmpa și Turnul Alb.

În Brașov sunt multe alte locuri minunate de vizitat și experiențe de încercat, așa că vă recomandăm să rămâneți cel puțin 3 zile. Luați-vă cazare și recomandăm să aveți la voi un aparat foto bine dotat. Vor fi cu siguranță multe locuri pitorești.

Castelul Bran

Unul dintre acele locuri minunate de vizitat în Transilvania este cu siguranță Castelul Bran. Dacă alegeți să călătoriti prin Transilvania, atunci nu puteți rata vizitarea acestui castel, chiar dacă nu este prima dată când îi treceți pragul.

Castelul Bran este cel mai renumit castel din Tansilvania, fiind cunoscut de majoritatea oamenilor sub denumirea de Castelul lui Dracula. Majoritatea turiștilor vizitează castelul deoarece povestea spune că, la un moment dat, aici a fost casa lui Vlad Țepeș, denumit de mulți “contele Dracula”, deși în realitate veți vedea că nu a fost chiar așa. Dracula este un personaj fictiv, inventat de Bram Stoker, scriitor irlandez care și-a plasat povestea despre Dracula undeva în Munții Carpați din România.

Castelul Bran a fost construit în urmă cu mai bine de 600 de ani, având rol de fortăreață strategică menită să apere valea în care este amplasat împotriva Imperiului Otoman. Castelul Bran impresionează prin elementele sale arhitectonice și, de asemenea, prin colecțiile de artă adăpostite înăuntrul castelului. Este construit pe o stancă înaltă, poziționat într-o locație strategică, de unde poți admira peisajele zonei care îți taie efectiv răsuflarea.

Castelul este situat la 30 km de Brașov, deci poate fi vizitat cu ușurintă într-o excursie de o zi. Merită însă să vă cazați peste noapte și să vă plimbați prin pădurile și munții din zonă. Vor fi cu siguranță drumeții de neuitat.

Sighișoara

Sighișoara este un fermecător oraș medieval, înscris în patrimoniul mondial UNESCO. Sighișoara se bazează pe propriile merite, datorită locației și istoriei sale unice, chiar dacă este doar un oraș mic. În caz că nu știați, Sighișoara este una dintre cele mai bine păstrate cetăți medievale din lume.

Turnurile medievale, scările abrupte, străzile pietruite și casele colorate creează o atmosferă magică. Toate aceste lucruri vă vor duce înapoi cu secole în urmă și vă vor oferi acel sentiment minunat al unui mic oraș medieval pentru care timpul a stat în loc.

Un adevărat simbol pentru Sighișoara este Turnul cu Ceas și este ceva ce nu ar trebui să ratați în plimbarea voastră, datorită priveliștii maiestuoase a centrului vechi pe care o oferă. Urcarea în turn merită cu siguranță. Există o mulțime de obiective turistice care nu trebuie ratate în Sighișoara, cum ar fi: Muzeul Armelor și Scara Acoperită (Scara Școlarilor), sau Biserica de pe Deal (situată la capătul Scării Acoperite). Să nu uitați aparatul foto!

Dacă doriți să aveți parte de o vacanță mirifică prin România și mai ales prin Transilvania, bifați locurile pe care le-am descris mai sus. Vă vor oferi o experiență cu adevărat memorabilă și ocazia de a vă bucura de o mare moștenire istorică. În Transilvania se găsesc o mulțime de locuri uimitoare și ar trebui să vizitați cât mai multe, pentru că fiecare are farmecul său. Fie că vă place istoria sau doriți doar să vă bucurați de o vacantă relaxantă, atunci în Transilvania veți găsi cu siguranță locuri unice.


Ce mai poți citi:

Write A Comment