Cauți locuri de vizitat în România pentru a-ți petrece vacanța iarna aceasta? Într-adevăr, iarna se apropie, iar odată ce sezonul rece va ajunge pe plaiurile românești, s-ar putea să te întrebi unde poți călători pentru a avea o vacanță specială?

Țara noastră este un loc atât de bogat și divers, cu tradiții fermecătoare păstrate cu sfințenie, târguri de Crăciun colorate, zăpadă pufoasă și albă și sărbători pline de viață. Iarna în România este cu adevărat o perioadă magică. De fiecare dată când vine luna decembrie ne aducem aminte de zilele când eram copii și îl așteptam pe Moșul cu sufletul la gură, nu-i așa?

Așadar, există multe locuri de vizitat în România, unde poți avea parte de o experiență unică în viață și o vacanță memorabilă. Dacă plănuiești să-ți petreci sărbătorile în țară, alături de cei dragi, am pregătit pentru tine acest articol pentru a afla mai multe despre 3 locuri minunate unde ai putea petrece această vacanță.

Hotelul de gheață de la Bâlea Lac

Îți vom povesti despre unul dintre locurile magice ale țării noastre: Lacul Bâlea și împrejurimile sale. Lacul Bâlea este unul dintre cele mai populare și frumoase locuri de vizitat în România, fiind pe Drumul Transfăgărășanului, recunoscut drept cel mai frumos drum din lume de către echipa Top Gear. Priveliștea de aici îți taie efectiv respirația, este un peisaj cum nu găsești pe oriunde, iar lacul glaciar cu apa limpede precum cristalul, fix în inima Munților Carpați, îl face cu atât mai minunat.

În perioada de iarnă, când întreg peisajul se încarcă cu zăpadă, Hotelul de Gheață își deschide ușile pentru turiștii care caută o experiență cu adevărat rară. Acoperit cu zăpadă și construit cu blocuri de gheață luate direct din Lacul Bâlea, hotelul este refăcut în fiecare an și este deschis pentru o perioadă limitată de timp.

Mai exact, Hotelul este asemenea unui iglu mare format din cuburi de gheață, iar aici totul, de la pahare pană la pături, este făcut din… ce credeți? Da, ați ghicit, totul este din gheață. Cu toate acestea, Hotelul Bâlea Lac are aceleași facilități pe care le vei găsi în orice hotel obișnuit, cum ar fi: restaurant, bar și chiar o… biserică :).

Dar ceea ce face din hotelul Bâlea Lac un loc special este faptul că totul este făcut din gheață, iar hotelul se află la o altitudine de peste 2.000 m, într-o zonă accesibilă doar cu telecabina sau pe jos. Hotelul are o arhitectură specială, cu felurite statuete sculptate în gheață, paturile sunt acoperite cu blană, perne și pături groase, iar în fiecare cameră unde poți dormi, la ușă se află un paznic în fața ei, bineînțeles, sculpat în gheață.

 Așadar, dacă vrei vreodată să dormi într-un castel de cleștar și să te simți precum un rege sau o regină a zăpezilor, poți avea o experiență unică vizitând Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac.

Mocănița – o plimbare cu ultimul tren cu aburi din Europa

Poate că ai auzit deja, că unele dintre cele mai bune locuri de vizitat în România și cele mai frumoase tradiții de Crăciun le găsești în zona Maramureșului și a Bucovinei. Și nimeni nu poate nega faptul că Mocănița este o atracție spectaculoasă în această zonă.

Mocănița este ultimul tren de aburi de calibru forestier din întreaga Europă. A fost folosit încă din anul 1933 pentru a transporta lemn de sus din munți în toate satele din zonă. Dar astăzi trenul nu mai este utilizat în acest scop, fiind doar o atracție populară pentru turiști. Și este o atracție de-a dreptul minunată, care te poartă prin zone mirifice de munte. Iarna peisajul este cu atât mai spectaculos, fiind încărcat de un strat de zăpadă groasă. Iar aburul suflat încontinuu de locomotivă este ca o betea argintie care împodobește peisajul mirific.

Te poți bucura de Mocănița nu doar iarna, ci tot timpul anului, iar fiecare sezon va aduce schimbări colorate și neașteptate în peisajul montan pe care îl traversează vechiul tren cu aburi. Însă cel mai bun moment pentru a fotografia peisajul împodobit de abur este evident în sezonul de iarnă, când totul este alb și înghețat în jur.

Tarifele pentru călătorie încep de la 59 LEI pentru adulți și pot ajunge la prețul de 119 LEI, pachet care poate include și o masă. Trenul își începe călătoria prin munți în gara din Vișeu de Sus și se încheie în stația Paltin, întorcându-se la Vișeu de Sus, parcurgând un traseu de aproximativ 42 km. Întreaga călătorie, inclusiv oprirea, durează aproximativ 5-6 ore. 

De cazat, ar fi recomandat să vă cazați la o pensiune din apropierea gării din Vișeu de Sus, de unde să vă fie lejer să puteți lua Mocănița a doua zi de dimineață. În zona aceasta, adică în preajma gării, se află suficiente pensiuni la care să găsiți cazare. Și unde veți putea gusta mâncăruri tradiționale din zona Bucovinei.

Dintre toate locurile de vizitat în România, Maramureșul este de departe unul dintre cele mai bogate în cultură, tradiții și natură mirifică.

Iarna în Poiana Brașov

Una dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în România și una dintre cele mai faimoase stațiuni de iarnă din toată țara este Poiana Brașov. Datorită celor 12 pârtii de schi cu diferite grade de dificultate, Poiana Brașov este locația ideală de vizitat în timpul sezonului de iarnă, cu un peisaj magnific.

Mulți turiști din întreaga lume vin la schi în Poiana Brașov, datorită prețurilor mai ieftine comparativ cu alte stațiuni de ski din afară și a infrastructurii sale moderne de sport. Pe lângă pârtiile de schi, puteți găsi aici o mulțime de pârtii pentru sanie, centre de călărie, un patinoar artificial imens și terenuri de sport. Poiana Brașov este, de asemenea, un loc distractiv cu o gamă largă de restaurante, discoteci și baruri din care să poți alege. Deci nu te poți plictisi, chiar dacă nu ești un pasionat al sporturilor de iarnă. Mai poți face trasee montane sau te poți relaxa într-un jacuzzi în aer liber.

Deci, ce spui? Ești decis să vii și să încerci una dintre aceste experiențe minunate? Diversitatea obiectivelor turistice românești te așteaptă și cu sigurantă vei avea și multe alte lucruri de experimentat pe lângă cele descrise aici. Tot ce ai nevoie este suficient timp pentru a le experimenta pe toate.

Resurse similare:
Ce mai poți citi:

Toate resursele din categoria: Locuri de vizitat

Author

Travel guide and advisor

Write A Comment